Ruime winst voor BCB/Intratuin 1

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde BCB/Intratuin tegen Stuban uit Nijmegen. Stuban staat één na laatste in de competitie en BCB eerste. Het doel van BCB was dus de koppositie te versterken door met ruime cijfers te winnen. En dat is gelukt, met een nederlaag van 7-1 werden de Nijmegenaren naar huis gestuurd.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp begonnen als eerste aan hun herendubbel. Vorige keer speelden de heren een moeizame partij die ze maar nipt wisten te winnen. Ditmaal was dat niet het geval, met 21-14 en 21-18 was het eerste punt voor BCB snel binnen. Ook de dames deden het erg goed, zij wonnen met twee keer 21-15. Zo stond BCB al snel op een voorsprong van 2-0.

Van de Kamp beet het spits af in de enkelpartijen. Zijn tegenstander maakte erg veel fouten waardoor de eerste set gemakkelijk met 21-7 werd gewonnen. De tweede set herpakte de heer van Stuban zich, hij begon sterker te spelen en maakte minder fouten. Het kwam zelfs even tot een verlenging. Uiteindelijk trok Van de Kamp aan het langste eind met 26-24. Van Winkoop had nog erg last van zijn blessure van vijf weken geleden. Hij kon niet voluit spelen en moest sommige ballen laten gaan. Ondanks dat wist hij het zijn tegenstander erg moeilijk te maken. De eerste set werd gewonnen met 21-18, de tweede met 21-16. Mulder had het erg zwaar tijdens haar enkelpartij. De eerste set wist ze nog gemakkelijk te winnen. Halverwege de tweede set sloeg de vermoeidheid toe. Gelukkig had Mulder intussen een voorsprong van 11-3 opgebouwd. Uiteindelijk won ze de set met 21-17. “Ik ben blij dat ik geen derde set hoefde te spelen” vertelde Mulder na afloop. De enkelpartij van Van Haperen was na twee sets nog onbeslist. In de derde set raakte de speler van Stuban al snel op voorsprong. Deze voorsprong was te groot om nog in te halen. De derde set ging verloren met 15-21.

De mixpartijen werden door BCB weer uitstekend gespeeld. Zowel de partij van Van de Kamp en Mulder als de partij van Van Winkoop en Van Haperen werden in twee sets gewonnen. Daarmee kwam de eindstand op 7-1 in het voordeel van BCB.