Team 2 als eerste de tweede helft in

Wedstrijd nummer 7, de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen.
De tegenstander is BC Netwerk en staat ook hoog op de ranglijst. Om onze koppositie nog meer te versterken zou een goed resultaat tegen hun zeer mooi zijn. Sommigen van het team zijn tijdens de zomerbadminton bij Barneveld wel eens langs geweest, dus het zijn geen vreemden.

De herendubbel begon stroef en ging in de eerste set dan ook verloren met 18-21. Na een goed gesprek met  de trainer gehad te hebben ging de tweede set prima en er werd gewonnen met 21-13.  De derde set ging voor een lange tijd gelijk op, maar Barneveld wist toch een klein gaatje te creëren om zo de set en de winst binnen te halen met 21-17.

Tegelijkertijd werd de damesdubbel gespeeld. Dit was een wedstrijd waarbij de dames het niet gemakkelijk hadden, maar er werd in 2 sets gewonnen met 21-17 en 21-17. Aangezien Naomi voor de tweede keer voor ons inviel en wij allen weinig met haar gespeelt hadden was dit een zeer goede prestatie.

Thomas begon aan de eerste single en won deze zonder in gevaar te komen deze te verliezen. In beide sets werd snel een voorsprong gemaakt wat niet werd weggegeven. De score op het bord werd 21-13 en 21-10. Sabina mocht tegelijk van start gaan en had het lastig met haar tegenstander die ze ook goed kende.
Na een lange periode in Noorwegen te zijn geweest voelde Sabina zich alweer beter in haar ritme komen, maar helaas was het niet genoeg om de winst binnen te halen. Haar wedstrijd werd in twee sets verloren met 21-13 en 21-11.

Daarna was het de taak aan Kenneth en Naomi om de punten binnen te halen. De eerste set zat Kenneth zeer goed in de wedstrijd en won deze met 21-12. De tweede set gaf zijn tegenstander meer weerstand maar dat was niet genoeg om Kenneth van de winst af te houden. De tweede set werd gewonnen met 21-16.

Naomi die ons uit de brand hielp met invallen zat ik de eerste set niet lekker in de wedstrijd. Het was een spannende set maar werd helaas verloren met 21-17. Maar in de tweede set liet ze zich van haar goede kant zien en maakte korte metten met haar tegenstander en won met 21-11. Gelukkig bleef het daar niet bij en ging ze met dezelfde energie van de tweede set de derde in. Wederom speelde ze een goed aanvallend spel waarbij ze haar tegenstander kansloos liet en won met 21-10.

Nu de beurt aan de twee gemengd dubbels. De eerst werd gespeeld door Naomi en Thomas. Vorige week speelden ze voor het eerst samen en die wedstrijd werd gewonnen. Met die gedachte gingen ze met een goed gevoel de wedstrijd in, maar helaas ging het dit keer niet zo goed als de eerste keer. Met een voorsprong in de eerste set ging deze toch verloren met 21-18. Nu toch weer een beetje aan elkaar gewend te zijn geraakt ging de tweede set beter en werd dan ook gewonnen met 21-17 en wederom moesten ze samen een derde set spelen voor de winst. Maar er ging teveel fout en het samenspel was dit keer niet zo goed als de vorige keer. Het ging lang gelijk op, maar aan het einde ging het toch mis waarbij de set en de wedstrijd verloren werd met 21-15.

De tweede gemengd dubbel van Sabina en Kenneth begon in de eerst set ook lastig. De tegenstander gaf goed weerstand en Kenneth en Sabina moesten er samen nog een beetje inkomen, helaas ging de set verloren met 21-17. De tweede set werd de tactiek aangepast wat z’n vruchten afwierp. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 21-13. Wederom was er een derde set nodig voor de partijwinst. Met goed spel wisten Kenneth en Sabina de druk op de tegenstander te houden zoals ze dat in de tweede set deden. De derde set werd gewonnen met 21-14.

Aan het einde van de speeldag werd er gewonnen met 6-2, een uitstekend resultaat.
Hierdoor is de voorsprong op BC Netwerk een stuk groter geworden en waarmee het team goed vertrouwen heeft voor de volgende wedstrijd tegen Hercules.