Team 2 vergroot voorsprong

De tweede helft van het seizoen is al weer een wedstrijd oud en vandaag staat een spannende wedstrijd op het programma. In Barneveld mogen we aantreden tegen het sterke Iduna dat al een geruime tijd de tweede plek deelt met het team uit Amersfoort. We staan voor de start van de wedstrijd 7 punten los op Iduna en willen deze positie graag wat verstevigen.

De wedstrijd begint goed als Thomas en Kenneth een sterke dubbel neerzetten. Ze lijken geen enkele probleem te hebben met het tactisch spel van de tegenstander. Met goede aanvallen winnen ze makkelijk in twee sets: 21-12 en 21-8.

Tegelijkertijd wordt de vrouwendubbel gespeeld door Remke en Sabina. Ze hebben dit seizoen nog niet samen kunnen spelen en moeten dan ook even aan elkaar wennen in de eerste set. Daarna krijgen ze de smaak te pakken en winnen met solide spel de tweede set. In de derde set trekken ze helaas aan het kortste eind en moeten daarmee hun meerdere erkennen in de dames van Iduna: 11-21, 21-17 en 10-21.

Met een punt uit de dubbel op zak, begint Thomas aan de eerste heren single. Wederom lijkt hij geen kind te hebben aan de tegenstander. Makkelijk wint hij in twee sets: 21-11 en 21-14.
De eerste dames single levert een spannende strijd op. Remke begint heel sterk in de eerste set en het lukt de tegenstander maar niet om vat te krijgen op de wedstrijd. In de tweede set zijn de rollen omgekeerd en gaat de set naar Iduna. In de derde set gaat het lang gelijk op en beide dames leveren sterk spel. Remke komt aan het eind net iets te kort en verliest de derde set: 21-17, 7-21 en 18-21.

Kenneth begint na de goede partij van Thomas sterk aan zijn single. Hij loopt in de eerste set goed weg van zijn tegenstander, maar die geeft niet zomaar op. Aan het einde wordt het nog even spannend totdat Kenneth besluit dat het mooi is geweest en hij het beslissende punt scoort. De tweede set wint Kenneth een stuk makkelijker: 21-19 en 21-13.
De tweede dames single wordt gespeeld door Sabina. De tegenstander speelt goed spel en weet het spel goed onder controle te houden. Ze is daarmee een maatje te groot voor Sabina die haar single verliest in twee sets: 11-21 en 8-21.

Met drie punten op zak beginnen we dan aan de mix dubbels. Dit levert twee ontzettend spannende wedstrijden op. Kenneth en Sabina beginnen hun mix matig en zijn duidelijk nog op zoek naar een strategie die werkt bij het snelle en aanvallende spel van de tegenstander. Ze verliezen de eerste set, maar beginnen veel sterker aan de tweede set. Het gaat heel gelijk op, maar met een paar laatste goede aanvallen pakken Kenneth en Sabina de tweede set. Daarna hebben ze de smaak te pakken en laten de controle over de wedstrijd niet meer los. Ook de derde set weten ze te pakken: 14-21, 21-18 en 21-16.

De partij van Thomas en Remke is tenenkrommend spannend. De beide teams gaan gelijk op en Thomas en Remke weten op het nippertje de eerste set binnen te slepen in een verlenging. Ook de tweede set heeft een verlenging nodig, maar deze keert weet Iduna de set in de wacht te slepen. In de derde set zetten Thomas en Remke een tandje bij en weten de derde set makkelijk te winnen: 22-20, 21-23 en 21-14.

Met een 5-3 zege op Iduna lopen we weer wat verder uit op deze directe tegenstander.